Politiet gennemførte i dag en uanmeldt kontrol af bybusserne i Aalborg.
Dette initiativ sætter Keolis stor pris på, da det er vigtigt at få kontrolleret sikkerheden i busserne.

Konklusionen for Keolis er, at vores opstrammede sikkerhedsarbejde har forbedret sikkerheden med busserne markant.

Dog har kontrollen vist, at vi stadig ikke er kommet i mål med at sikre påsætning af relevante klistermærker endnu. Det vil vi få strammet op på.

Alle bremser bliver hos Keolis kontrolleret minimum hver 3. måned på bremsestand.

To af vores busser fik på politiets medbragte bremsestand konstateret en skævbremsning på henholdsvis 1 og 2% over det tilladte.

Busserne blev efter anvisning fra Politiet sendt tilbage på værkstedet og efterfølgende til nyt opfølgende syn. Keolis vil i de kommende dage foretage en ekstra undersøgelse af disse bremser, så sådanne fejl kan undgås i fremtiden.

En tredje bus fik ikke lov at køre videre efter politiets kontrol, men var allerede på kontroltidspunkt på vej retur til værkstedet med lav hastighed grundet chaufførens allerede konstaterede og indmeldte fejl på bussen.

Grundet Keolis ́ interne procedure om egenkontrol ved opstart fra garage, så konstaterede chaufføren fejlen, og meddelte driftsovervågningen, at der var fejl på bussen, og derfor var chaufføren på vej tilbage til garagen med den fejlmeldte bus. Bussen var derfor ikke på vej i rute med passagerer, da politiet kontrollerede bussen.

 

Kontakt:
Kasper Carstensen
[email protected]