Den 21. december havde Keolis fem års jubilæum på driften af Aarhus Letbane. Keolis startede driften af letbanenetværkets første etape torsdag den 21. december 2017 klokken 11:00. Dengang transporterede letbanen passagerer mellem strækningen fra Aarhus Hovedbanegård til Aarhus Universitetshospital. Strækningen var 6,3 kilometer lang, og rejsetiden mellem de to stationer var på 20 minutter.

Senere i august 2018 blev anden etape indviet, og letbanenetværket fik tilføjet en strækning mellem stationerne Lisbjerg og Odder. Den tredje og sidste etape blev indviet i april 2019, og omfatter strækningen mellem Grenaa og Lisbjerg-Lystrup.

Danmarks første og længste letbane

Aarhus Letbane er den første letbane i Danmark, og med 110 kilometer skinner er letbanenetværket også det længste i Danmark. Netværket betjener 51 standsningssteder i Odder, Aarhus, Syddjurs og Norddjurs kommuner, og transporterer 16.000 passagerer dagligt.

”Vi er meget stolte over at stå for driften af Aarhus Letbane. Vi er glade for at, at vi kan tilbyde passagerne i Østjylland et sikkert letbanenetværk. Vi håber fortsat, at letbanen indbyder flere til at lade bilen stå og gøre brug af kollektiv transport.” siger Thomas Friis Brændstrup, Letbanedirektør i Keolis.

Keolis driver også Odense Letbane

Keolis fik yderligere tildelt en kontrakt, der omfatter drift og vedligeholdelse af Odense Letbane tilbage i november 2018. Kontraktens varighed er 15 år. Her kunne Keolis gøre brug af erfaringen fra Aarhus Letbane til drift af den nye letbane i Odense. Keolis startede driften af Odense Letbane den 28. maj 2022.

Letbanen i Odense er den anden letbane i Danmark til at starte drift, og her er Keolis også operatør. Du kan læse mere om driftsstart af Odense Letbane her Driftsstart af Keolis Odense Letbane.