Fokus på grøn omstilling siden 2021

Keolis har siden 2021, hvor vi satte de første elbusser i drift, deltaget aktivt for at bidrage til den grønne omstilling. Det er dog ikke helt billigt at være med til den grønne omstilling, det koster mange hundrede millioner at gennemføre.

Derfor indgik Keolis i december 2022 en aftale med Nordania, hvor finansiering af nuværende elbusser blev underlagt Danske banks Green Bond framework, som er attraktiv grøn finansiering. Endvidere er der tilsagn om finansiering af yderligere +50 busser med under Green bond framework i 2023. Samarbejdet med Nordania og Danske Bank har efterfølgende udviklet sig i sådan en grad, at Keolis indgår i deres Green Bond Report, som et godt eksempel på grøn omstilling i transportsektoren.

”Denne placering på de globale finansmarkeder er meget betydningsfuld for Keolis i forhold til den videre finansiering af vores arbejde med den grønne omstilling”, udtaler CFO Christian Bjørstorp Pedersen og siger videre, at ”det at tage del i denne grønne omstilling giver os mulighed for at vise, at Keolis som virksomhed tager ansvar”.

Arbejdet fortsætter

I tråd med denne grønne finansiering forpligter Keolis sig til konstant at forsøge at forbedre sig i forhold til både bæredygtighed og miljø. Flere elbusser bidrager hertil, og derfor er grønne lån vigtige i forhold til at finansiere den videre rejse mod bl.a. reduceret dieselforbrug – og dermed en grønnere fremtid.