Den 25. marts 2022 meddelte det britiske transportministerium, at de tildelte en ny kontrakt til Govia – et joint venture mellem Keolis UK og Go-Ahead Group. Kontrakten omfatter togvedligeholdelse og drift af netværket Govia ThamesLink Railway. Netværket dækker London og flere regioner nord og syd for London.

Kontrakten er på tre år og løber fra d. 1. april 2022 til d. 1. april 2025 med mulighed for forlængelse i yderligere tre år. Keolis og Go-Ahead Grup (Govia) har stået for driftsopgaven siden 2014.

Govia Thameslink Railway er Storbritanniens største jernbanenetværk

Govia ThamesLink Railway er Storbritanniens største jernbanenet med 1.300 kilometer spor og er et af de travleste i landet med 349 millioner passagerrejser om året. Jernbanenetværket består af 516 togsæt, 235 stationer og beskæftiger 7.400 medarbejdere. Netværket blev etableret i juli 2015 som resultat af sammenlægningen af jernbanenetværkene Great Northern, ThamesLink, Southern og Gatwick Express.

Keolis er stolt over den nye kontrakt i Storbritannien, som dokumenterer Transportministeriets tillid til Govia.

Alistar Gordon, CEO for Keolis UK, siger: ”Vi er glade for, at det hårde arbejde fra teamet hos Govia ThamesLink Railway er blevet anerkendt – især i de sidste par år. Vi er særligt opmuntrende over engagementet i en ambitiøs grøn dagsorden og styrkelsen af virksomhedens passagercentrerede tilgang under kontrakten. Vi er stolte af at spille en vigtig rolle i fremtidens jernbanedrift i Storbritannien.”

Govia ThamesLink Railway

Fokus på kundeoplevelsen, miljø og mangfoldighed

I kontraktenperioden vil Govia fokusere på at få flere mennesker til at vende tilbage til jernbanen efter pandemien. Kundeoplevelsen vil fortsat blive forbedret, herunder ved stationsforbedringer, fjerne barrierer for personer med handicap på flere stationer og forbedring af punktligheden og pålideligheden i driften.

Govia ThamesLink Railway har allerede stærke miljømæssige kvalifikationer, men de sigter efter at blive en endnu grønnere togoperatør. De arbejder på at udfase deres dieselflåde inden 2035, introducere deres første nulemission supportkøretøjer inden for de næste 12 måneder og øge genanvendelsesprocenten til 80 procent over de næste tre år. Derudover har Govia også fokus mangfoldighed og vil bygge videre på deres positive arbejde med at øge andelen af kvinder og etniske minoriteter blandt både togførere og det tekniske personale.

Over 25 års erfaring i Storbritannien

Keolis har været til stede i Storbritannien siden 1996 og beskæftiger i dag 9.500 medarbejdere på tværs af sine virksomheder. Koncernen har markeret sig som en betydelig operatør i den kollektive trafik med sin drift af tog-, sporvogns- og metronetværk.

Udover Govia ThamesLink Railway står Keolis også for driften af Nottingham’s sporvognsnetværk gennem Tramlink Notthingham, et joint venture dannet af Keolis UK og Wellglade Limited, og det har vi gjort siden 2011.

Keolis er også til stede i Storbritannien gennem KeolisAmey, et joint venture mellem Keolis UK og Amey. Det blev dannet i 2014 og har varetaget driften og vedligeholdelsen af metronetværket Docklands Light Railway siden 2014. Derudover har KeolisAmey stået for driften og vedligeholdelsen af Storbritanniens største sporvognsnetværk Greater Manchester’s Metrolink siden 2017.