Keolis har netop sat 17 nye elbusser i drift på linje 500S, der kører mellem Kokkedal og Ørestaden, og hermed er en stor del af de i alt 27 busser på linjen eldrevne. Det er et stort skridt i retningen mod en grønnere kollektiv trafik.

”Vi har gode erfaringer med elbusser, og vi har set frem til at få de nye busser ud på vejene til glæde for både passagererne og miljøet”, siger Peter Lanng Nielsen, adm. direktør for Keolis Danmark. Han fortsætter: ”Med de nye elbusser er godt 1/4 af vores busser eldrevne, og det er en udvikling, vi er stolte af, og som vi ser frem til fortsætter i takt med efterspørgslen fra trafikselskaberne”.

Netop samarbejdet med trafikselskaberne er afgørende for udviklingen i den kollektive trafik. Her i Københavnsområdet sker samarbejdet med Movia, og ovenstående bidrager naturligvis også til Movias strategi om emissionsfri busser. Læs Movias pressemeddelelse her.

De 17 nye elbusser er Yutong-busser, som vi nu har i alt 80 af i flåden og dermed er godt bekendt med. Busserne, der er 12 meter lange, har el-ramper ved midterdøren og kan medtage op til 70 passagerer.